Bize Ulaşın 7/24 Açık Tel: +90 (216) 368 98 68 WhatsApp: +90 (532) 220 5249

Pazartesi - C.Tesi: 9am - 19pm

Estetik diş hekimliğinde hedef, kişinin yüzüyle uyumlu, doğal görünümlü yapay dişler yapabilmektir. Hastadan alınan fotoğraf ve modeller üzerinde dişlerin ve diş etlerinin estetik açıdan sorunlu olan bölgeleri tüm yüz bölgesi düşünülerek değerlendirilir, hastanın estetik düzenlemesi ile ilgili tedavisinin planlaması yapılır. Hastanın da beklentileri doğrultusunda yüz ve dudak yapısına uygun yeni bir gülüş tasarlanır. Ayrıca önceden yapılmış gülüş tasarımları ile ilgili fotoğraflar da gösterilir. Estetik diş hekimliği estetik porselenlerden, dişeti estetiğine, estetik dolgulara ve diş beyazlatmaya kadar geniş bir yelpazede değerlendirilmesi gereken ve sanat yönü de olan bir disiplindir. 

 

    

 

Zirkonyum Kuron ve Köprüler

Bu sistemde geleneksel kuron ve köprülerdeki porselenin altında yer alan metal yerine  beyaz renkteki zirkonyum kullanılır. Yapılan çalışmalar zirkonyum ile estetik, sağlamlık, doku uyumluluğu ve doğallık konularında en yüksek performansın elde edildiğini göstermiştir. Zirkonyum dişler, vücudumuzla biyo uyum ve doğal görünüm sağlarlar.

 

          

 

Son teknoloji zirkonyumda el becerisi bilgisayar teknolojisiyle birleştirilmiştir. Klinikte alınan ölçüler laboratuarda özel bir cihaz yardımıyla okunur. Bu bilgiler cihazın şekillendirme bölmesine aktarılıp zirkonyum kuron veya köprü bilgisayar tarafından oluşturulur. Bu zirkonyum alt yapının üzerine de dişlerin doğal görünümünün elde edilebilmesi için porselen kaplanır.

Zirkonyum  Nerelerde Kullanılabilir?  

- İmplant üstü kuron ve köprülerde

- Tek diş kuronlarda

- Uzun dişsiz alan içermeyen köprülerde

 

Metal Desteksiz Full Porselen Kronlar

Güçlendirilmiş porselenden yapılırlar. Kuronların görüntüsünü pek çok şey etkilese de en önemlisi ışığa verdikleri tepkidir. Doğal dişler ışığı geçirir. Bunun sonucu olarak da dişte derinlik ve canlılık ortaya çıkar. Metal desteksiz porselen kuronların (full porselen) ışık geçirme özelliklerinden dolayı, derinlik ve canlılıkları daha fazladır böylece doğal dişe en yakın sonuçlar elde edilir.

 

       

 

Porselen Laminalar - Laminate Kaplamalar (Yaprak Porselenler)

Bu tekniğin esası dişlerin sadece ön yüzeylerinden az miktarda madde kaldırarak estetik ve doku uyumu yüksek tırnak kalınlığında istenen renk ve formda hazırlanan ince ve yarı geçirgen porselen laminaların dişe özel yöntemlerle yapıştırılmasıdır. Porselen laminalarda diş üzerinde preparasyon ihtiyaç varsa yapılan bir uygulamadır, yani dişte hiç madde kaldırmaksızın direkt olarak diş üzerine de uygulandığı durumlar da vardır. Dişten madde kaldırılması gerektiğinde ise bu miktar 0,3-0,7 mm arasındadır. Dişlerin kesilmesi yada tamamen küçültülmesi söz konusu değildir. Porselen laminaların uygulama süresi yaklaşık 4 gündür.

 

Porselen laminaların uygulandığı durumlar şunlardır:

- Ön dişlerdeki aralıkların kapatılması

- Kırık ve çürük dişlerin düzeltilmesi

- Kalıcı beyazlıkta dişler istenildiğinde

- Çapraşık dişlerde

 

 

         

 

Porselen laminalar kimlere uygulanamaz? 

Çene bozuklukları, tırnak yeme, kalem ısırma gibi kötü alışkanlıklarda, diş sıkma ve gıcırdatmada, ileri derecede dişeti tahribatlarının mevcut olduğu durumlarda uygulanamaz.

Bunlar dışında Laminalar iyi bir ağız bakımıyla yıllarca sorunsuz olarak kullanılabilirler. Çünkü üstün özelliklere sahip porselenden imal edilmişlerdir. Lekelenme ve aşınmaya karşı daha dirençlidirler. Ömürlerini uzatmak için ağız bakımına dikkat etmek, ayrıca, çok sert gıdaları ısırmaktan ve kötü alışkanlıklardan kaçınmak gerekir.

 

Porselen laminaların avantajları nelerdir?

- Küçük bir müdahale ile kısa sürede sağlıklı ve doğal bir görünüş elde edilir,

- Dişinizde sadece, tırnak genişliğinde bir yuva açılması (ki bu da her zaman gerekmeyebilir) yeterlidir,

- Sağlam, renkleri bozulmayan ve dayanıklı malzemelerden üretilirler.

- Diş üzerinde ya hiç bir değişiklik yapılmaz ya da az bir düzeltme ile sonuca ulaşılabilir.

- Kahve, çay, sigara gibi dış etkenlerle renk değiştirmez.

- Aşınmaya karşı direnci yüksektir.

 

 Diş Beyazlatma (Bleaching)

Beyazlatma dişlerin yapısında oluşan renklenmeleri ağartma işlemidir.  İki değişik beyazlatma yöntemi vardır. Bunlardan biri hastanın kendi başına uygulayabileceği yöntem (Home Bleaching) , diğeri ise hekimin klinikte uygulayabileceği yöntemdir (Office Bleaching).

 

         

 

Hastanın kendi başına uyguladığı yöntemde şu prosedür uygulanır: Hekimin ağızdan ölçü alıp, dişlerinizin üzerine takabileceğiniz ince lastik kalıpları hazırlatması, Hastanın kendisi için hazırlanmış özel kalıbın içerisine ilaç yerleştirerek bu kalıbı beyazlatılacak dişlerin üstüne günde en az 6 - 8 saat takması (tercihen uykuda), Tedavinin ortalama 1 - 4 hafta içinde sonlandırılması.

 

   

 

Hekimin klinikte uyguladığı yöntemde ise prosedür şöyledir: Ağartıcı ilaç hekim tarafından diş üzerine yerleştirilir. İlgili dişin üzerine beyaz renkli ışık kaynağı belli bir süre tutulur. İşlem bittiğinde sonuç hemen gözlenir. Her iki yöntemde etkin olmasına rağmen tercih, renklenmenin derecesine, tedavinin ne kadar çabuk sonlandırılmak istendiğine ve hekimin görüşüne bağlıdır.

 

    

 

Dişlerde istenmeyen renkleşmeler neden oluşur?

Bu durum dişin yapısında olabileceği gibi başka bir çok sebebi de vardır. En yaygın olanları; yaşlılık, dişleri boyayan maddelerin (kahve, çay, kola, sigara vb.) tüketimi, travmalar, eski protezler, kaplamalar, dolgulardır. Dişlerin oluşumu boyunca kullanılan antibiyotik (tetracycline) veya aşırı florid tüketimi de dişlerde renklenmelere yol açabilir.

 

Yapılan araştırmalara göre, dişlerin beyazlatılması dişhekiminizin gözetimi altında yapılırsa son derece etkin ve güvenlidir. Dişler ve dişetleri hiçbir şekilde zarar görmez.

Genelde, ilk uygulamada beyazlama başlar. Ancak, ideal görüntüye ulaşmak için, uygulamanın 10 – 14 gün devam etmesi gerekir.

 

Dişler beyazladıktan sonra eski haline dönermi?

Dişler her zaman için eskisinden daha beyaz olacaktır. Ancak, hastaların alışkanlık ve ağız bakımına bağlı olarak yılda bir – iki kez pekiştirme tedavisi gerekebilir. Normal şartlarda farklı diş beyazlatma metotlarıyla beyazlatılan dişler bir kaç yıl beyaz kalır. Fakat bu süre kişiden kişiye değişir. Yeme-içme alışkanlıkları, sigara ve fırçalama alışkanlığı dişlerin beyaz kalma süresini etkiler.

Ancak bleaching her zaman istediğiniz beyazlığı sağlamayabilir. Beyazlama oranı dişlerinizin beyazlatma işlemi uygulanmadan önceki tonuna bağlıdır ve kişiden kişiye değişir. Bu yüzden diş hekiminiz ile beklentilerinizi önceden konuşmalısınız.

Kişi yaşlandıkça dişlerinin rengi de zamanla daha koyulaşır. Bu koyulaşma diş minelerinin mineral yapısındaki değişimden kaynaklanır. Dişler ayrıca, bakteri pigmentleri ve tütün kullanımından kaynaklanan renklenmelere de maruz kalabilir. Beyaz dişler, gençlikle özdeşleştirildiğinden estetik görünümlü olmak isteyen kişiler tarafından oldukça arzulanırlar. Ancak şunu belirtmeliyiz ki, abartılı bir beyazlık çoğu durumda estetik olmayabilir. Her zaman için yüz ve ağız yapınıza uygun düşen doğal ton daha estetiktir.

 

 Gülüş Tasarımı

Dişlerdeki renk ve şekil  bozuklukları bireyde psikolojik rahatsızlıklara kadar varan problemlere neden olabilir. Diş hekimliğinde estetik ve restoratif maddelerin gelişmesiyle pek çok şekil, renk ve pozisyon bozuklukları rahatlıkla çözümlenebilmektedir. Gülüş Tasarımı işte burada çok önemli bir işlevi üstlenmektedir. Gülüş tasarımı, hekimlik ve sanatın birlikte uygulanarak, size özel ideal gülüşünüzü yenilemektir. Sizin birtakım kişisel istekleriniz ile sağlık ve doğallığı da birleştirerek sağlıklı bir gülüşü planlamaktır.

Size yakışan estetik gülüş ifadesini belirlerken diğer faktörler: Yüz Hatlarınız, Cinsiyetiniz, Yaşınız, Gülüş simetrisi, Dişlerinizin sıralanışı ve renkleri, Dudaklarınız ,Dişetleriniz.

Gülüş tasarımına ilk önce yüz hattınızın hangi geometrik şekle uyduğu tespit edilerek başlanır. Kişinin yüzündeki hatlar dişin hangi formda seçilmesi gerektiğinin şifrelerini içerir: Erkek ve kadın anatomisi birbirinden farklıdır. Erkeklerde yüz hatları daha keskin ve belirgindir. Alın burun, çene ucu orantısı kadın yüzüyle farklılıklar gösterir. Kadınlarda geçişler daha yumuşak burun ve kaş kemerleri daha siliktir. Dişlerde de aynı paralellik vardır.

 

       

 

Kadınlarda Dişler:

Dişlerin köşeleri daha yumuşak döner,Gülme hattı yukarı doğru kavislidir,Ortadaki iki diş yandaki dişlerden biraz daha uzundur, Komşu dişlerin köşeleri arasında minik aralıklar vardır.

 

Erkeklerde Dişler:

 Komşu dişler daha düz bir hatta birleşirler, Dişlerin hatları daha belirgindir, Gülme hattı daha düzdür.  

 

Gülüş Türleri:

Genel olarak gülüş ifadeleri üç ana başlıkta toplanır. Bu temel kategoriler de kendi içlerinde değişik varyasyonlara sahiptir:

 

1. Çekici Gülüş: Bu kategoride ön dişler yan dişlere göre farkedilebilir derecede uzundurlar. Aslında genç bireylerde durum zaten böyledir, ön keserler ilk süren dişler olduğundan zamanla yıpranırlar ve boyları kısalır. Bu da beraberinde yaşlı bir görünüm getirir. Çekici bir gülümsemeye sahip olabilmeniz için ön dişler diğerlerine oranla daha uzun olmalıdır. Ön dişlerin bu şekilde dizaynı size genç, dinamik ve çekici bir gülümseme kazandıracaktır. Bu kategori genç yaştaki bireyler için uygundur.

 

2. Entellektüel Gülüş: Dişler yatay düz bir çizgi üzerine sıralanmışlardır. Entellektüel gülümseme yüze olgun ve bilgili bir ifade verir. Bu gülümseme yüzün alt kısını daha çok vurgular. Genç yaşlarda dişler ilk sürdüğünde uzunlukları birbirinden farklıdır. Orta yaşlarda ise dişler eşit boylardadır. Estetik dişhekimliği sayesinde bu dezavantajlı durumu avantaj haline getirebilir ve olgun, bilgili ve entellektüel bir gülüş tasarımı yapabiliriz.

 

3. Sportif Gülüş: Entellektüel ve Çekici gülüş arasındadır. Orta kesici dişler yan kesicilerden çok az miktarda uzundur. Sportif gülümseme tasarımı, yüzünüze sıradışı, içten ve sıcak bir ifade kazandırır, Bu gülümseme entellektüel gülümseme kadar ciddi ifadeli değil, çekici gülüş dizaynı kadar da çocuksu ve genç değildir.

 

Gülüş Tasarımı neleri içerir?

 

    

 

İdeal bir gülümsemede çoğu zaman, göz bebeklerinden geçen hat ile dişlerin ortasından geçen hat birbirine paraleldir.

 Ön kesici dişlerin şekil ve boyutlarındaki uyumsuzluk kolayca farkedildiği için simetri çok önemlidir. Bu bakımdan yüz hatlarının imkan verdiği ölçüde simetrinin sağlanması gülüşe fazladan bir çekicilik katar.

Ön dişlerin kesici uçlarını birleştirecek şekilde çizilen eğri alt dudağın eğriliği ile aynı olmalıdır. bu çizgilerdeki uyum ne kadar sağlanırsa kiş o oranda genç ve çekici bir gülüşe sahip olacaktır.

Gülümsediğinizde görünen dişeti hattı, üst dudak çizgisine paralel olmalıdır. Dişeti hattı, tıpkı güzel bir tabloyu çevreleyen çerçeve gibidir. Gülüşünüze anlam katar. 

Estetik bir gülüş için gülümseme hattı içinde arkadaki dişlerinde belli oranlarda görünmesi sağlanmalıdır. Bu sağlanmazsa ağız köşelerindeki karanlık alanlar hoş bir görüntü oluşturmaz.

Embraşur diye adlandırılan alanlar, dişlerin uçları arasındaki doğal ve üçgenimsi boşluklardır. Estetik ve ideal bir gülüş için, embraşurların boyutları ön dişlerden arka dişlere doğru artmalıdır.

Altın Oran: Görünür bölgedeki üst kesici dişlerin genişlik ve yükseklikleri sırasıyla, yüzün genişlik ve yüksekliğinin 1/16'sı olmalıdır. Ayrıca, doğadaki bir takım geometrik şekiller arasındaki phi (φ=1.618...) sayısı olarak bilinen oran vardır. Estetik bir gülümseme için dişler de bu kurala uymalıdır. 

Ön iki dişin genişliklerinin yüksekliklerine oranları yine altın orana uymalıdır, yani 0.618/1 = 0.618 bu da 1 in phi sayısına bölümünden elde edilen sonuca eşittir. Dişin görünür boyu, her zaman genişliğinden büyük olmalıdır.

Dişlerde tek bir renk hakim değildir. Doğal diş saf beyaz olmaz. dişin rengi ve şeffaflığı bölgelere göre değişir. Bir dişin gövdesini üç bölgede incelersek 1-Boyun Bölgesi: En parlak ve beyaz gülüşlerde bile sarımsıdır. 2-Orta Bölge: Daha az sarımsıdır. 3-Kesici Kısım: Değişen oranlarda şeffaftır ve gri görünümlüdür.

 

 

 

Bize Ulaşın

Kliniğimize Bekleriz

Adresimiz:
Ethemefendi Caddesi No:59 Hünkar Apt. Kat:1 Daire:1
Erenköy/ Kadıköy / İstanbul

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi - Cuma: 9:00am - 19:00pm
Cumartesi: 9:00am - 19:00pm
Pazar: Kapalı

7/24 İletişim Numaralarımız

info@implanturk.com
+90 (216) 368 98 68 Telefon 7/24 Açık
+90 (532) 220 52 49 WhatsApp